Menu

Een massage

February 9, 2014

Een massage is het ritmisch kneden, wrijven of strijken van het huidoppervlak en onderliggende spieren. Het is mogelijk om dit met je handen te doen of op mechanische wijze met behulp van apparatuur. Iemand die is opgeleid om dit werk te doen wordt een masseur of masseuse genoemd.Inzet massage

Massages kunnen gegeven worden om kramp of stijfheid te verminderen. het wordt ook ingezet voor het verbeteren van de bloedsomloop en om je spieren te ontspannen. Door een sportmassage kan het lichaam beter zware inspanning verduren. Als je krachtig masseert zorgt dit voor een betere bloodsomloop en een snellere afvoer van afvalstoffen. Een tedere massage is verzachtend voor de gevoels-zenuwen. Het is niet bewezen dat masseren vet en vetweefsels verminderd of verandert. Wanneer mensen hun lichaam niet mogen of kunnen bewegen vanwege verlamming of ziekte kan er een speciale massagetechniek gegeven worden die de spieren weer activeert.

masseren en ontspanning

Stress zorgt voor een constante spanning in de spieren. Een massage helpt bij de bewustwording en toont waar en hoe de spanning zich in je lichaam manifesteert. Massagetherapeuten geloven dat deze soort stress het doorstromen van doorbloeding en energie blokkeert. Dit uit zich in vermoeidheid, zwaarmoedigheid, beperkte bewegingen, verminderde flexibiliteit van de spieren en meer kans op allerlei blessures en overbelasting. Gifstoffen hopen zich op in het lichaam. Masseren kan de stress enorm doen verminderen in het lichaam ,en gebruikt de energie afkomstig van binnenuit om te genezen.

Veel gezondheidsklachten hebben tegenwoordig te maken met spanning. Stress verstoort de functies van het lichaam. Bij massagetherapie wordt het hele lichaam betrokken. Het is zeker te gebruiken bij migraine,problemen met de ademhaling of spijsvertering, blessures, artritis en bij klachten in de nek, schouders, benen en onderrug.

De behandeling

Een behandeling kan doorgaans 15 tot 90 minuten duren. Hoelang er gemasseerd wordt hangt af van de behandelde persoon maar ook van de therapie. Tijdens de massage sessie kan aangegeven worden waar de probleemgebieden zich bevinden en dan kan de therapeut daar meer aandacht aan besteden.De soorten massage technieken


Niet alleen vari?ren de massagevormen, De soorten van technieken verschillen ook. De belangrijkste technieken zijn:
? Masseren over de breedte genaamd petrissage.
? Een lichte massage in de lengte van de spier heet effleurage.
? Met de vingertoppen of duimen circulerend de spier diep masseren is frictie.
? Met zijkant van de handen lichtjes klappen geven op het lichaam.
? Knijpen van de pier over de breedte wordt kneden genoemd.

2minutes2book

Comment